Сьогодні, учні відкрили ще одну сторінку нашої історії, усвідомили суть трагедії, ім’я якої Крути…

У День пам'яті Героїв Крут, у нашій гімназії пройшли різноформатні тематичні заходи з метою вшанування стійкості та мужності українських студентів, які ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році.

Серед іншого, пройшли виховні години, уроки історії, виставки літератури в бібліотеках, випуск радіогазет, перегляди документальних та художніх кінофільмів тощо. Всі ці заходи ще раз нагадують якою ціною дається українському народу незалежність та воля. Більше ста років минуло, але історія повторюється. Нащадки славетних героїв Крут знову боронять рідну Україну від російських загарбників.

Здобувачі освіти переглянули документальний фільм «Крути 1918», створили плакат «Учасники бою під Крутами», на виховній годині вшанували пам‘ять Героїв Крут - Кіборгів 1918 року, які в нерівному бою з ворогом захищали незалежність своєї Батьківщини України. Фільм нагадує про трагічні події боротьби за українську незалежність і дозволяє подивитись на ті буремні дні очима молодих героїв - патріотів, що стали на захист Києва.

Кiлькiсть переглядiв: 31